ESA Jakeluiden kirjejakeluihin liittyvät muutokset

Mediatalo ESA Oy/ESA Jakelut jakaa sanomalehtien lisäksi myös kirjeitä, aikakauslehtiä ja muita tuotteita Päijät-Hämeen alueella.

Lehden jakeluosoitteisiin tehtävät muutokset tai jakelunkeskeytykset eivät automaattisesti vaikuta ESA Jakeluiden kirjejakeluun, vaan halutut muutokset tulee ilmoittaa ESA Jakeluille erikseen.

Miten tunnistan, onko kirjeeni Postin vai jonkun toisen jakeluyhtiön jakama?

Kirjeen jakelijan tunnus löytyy kirjeen osoitekentästä. Esimerkiksi Lahden talousalueella kirjeessäsi voi olla ESA – merkintä. Tästä tiedät, että kirjeen on jakanut Mediatalo Esa. Jos kirjeen jakaa Posti, sen tunnistaa kirjekuoren maksumerkinnästä Posti Oyj / PRIORITY / ECONOMY tai siitä, että kuoressa on postimerkki. Näet kaikki suomalaiset jakeluyhtiöt tunnuksineen alla olevasta taulukosta.

TUNNUS JAKELUALUE JAKELUYHTIÖ
ECONOMY koko Suomi Posti
ESA Päijät-Häme Mediatalo ESA
ILVES Kanta-Häme Ilves Jakelu
KALE Pohjois-Pohjanmaa Kaleva
KAVI E-Savo, Kymenlaakso, E-Karjala Kaakon Viestintä
KP Pohjanmaa Keski-Pohjanmaan Kirjapaino
LSTJ Varsinais-Suomi TS/Lounais-Suomen Tietojakelu
MALAP Lappi Alma Manu
MANU Pirkanmaa, Satakunta Alma Manu
MARVA Rauma Marva Media
Posti Oy koko Suomi Posti
PRIORITY koko Suomi Posti
SJOY Savo Savon Jakelu
SLP Kainuu SLP Jakelu
VSTJ Salo TS/Varsinais-Suomen Tietojakelu

 

Miten keskeytän osoitteellisen kirjejakelun esimerkiksi loman ajaksi?

Jos jäät lomalle, etkä halua osoitteellista kirjejakelua ESA jakeluiden toimittamana lomasi aikana, tee tilapäinen jakelun keskeytys alta. Jos haluta keskeyttää myös muun kirjejakelun, tee jakelunkeskeytys myös Postin palvelussa.

Mediatalo Esan jakaman osoitteellisen kirjejakelun keskeytyksen voit tehdä tästä:

Keskeytä ESA Jakeluiden kirjejakelu tilapäisesti

Mihin palautan virheellisesti jaetun lähetyksen?

Tarkista ensin kirjekuoren merkinnästä kenen jakamasta lähetyksestä on kyse. Postin virheellisesti jakamat kirjelähetykset palautetaan lähimpään Postin kirjelaatikkoon ja kirjekuoren päälle laitetaan merkintä ”jaettu väärin”. Muiden jakeluyhtiöiden väärin jakamia lähetyksiä ei palauteta Postin kirjelaatikoihin, vaan palautusmenettyssä tulee noudattaa kunkin jakeluyhtiön omaa palautusmenettelyä. Mediatalo Esa Oy:n ESA – tunnuksella jaettujen kirjeiden palautusmenettelyn löydät alla olevan linkin kautta.

Ohjeet virheellisesti jaetun lähetyksen käsittelyyn