Lahden Ursan maksuton aurinkonäytös ja tähtinäytös 31.8.

Etu voimassa: 1.8. - 31.8.

Maksuton aurinko- ja tähtinäytös tähtiharrastuspäivänä 31.8.

Lahden Ursa järjestää tähtiharrastuspäivänä 31.8. avoimet näytökset:

Aurinkonäytös klo 13.00-16.00
Tähtinäytös klo 22.00-24.00

Aurinkonäytöksissä kohteena on lähin tähtemme Aurinko. Näytöksessä auringonpilkut, roihut ja purkaukset tulevat tutuiksi. Aurinko ei ole vain rauhallinen päivien lämmittäjä, vaan jatkuvasti muutoksessa oleva taivaankappale.

Tähtinäytöksissä katsellaan kaukoputkella muutamaa kohdetta, normaalisti Kuuta, planeettoja, tähtijoukkoja ja -sumuja. Esityksen aikana tähtinäyttäjä kertoo kohteista ja vastaa mielellään kysymyksiin.

ESApassilla vapaa pääsy, normaalihinta 3 €. Näytökseen voi tulla mukaan milloin tahansa aukioloaikana. Näytökset järjestetään Pirttiharjun tähtitornilla, Tähtitorninkatu 1, Lahti.

Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä

Valtakunnallinen tähtiharrastuspäivä on vuosittainen tähtiharrastuksen teemapäivä. Sitä vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja yksittäiset tähtiharrastajat eri puolilla Suomea esittelevät tällöin toimintaansa sekä järjestävät tähtitieteeseen ja -harrastukseen liittyvää ohjelmaa.

Tähtiharrastuspäivän ajankohdaksi on valittu hetki, jolloin illat alkavat vähitellen tummentua ja ihmiset etsivät syksyn alkaessa uusia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Päivä onkin mainio hetki tutustua tähtitieteen ja taivaan tarkkailun kiehtovaan maailmaan.

Edun tarjoaa

Lahden Ursa Ry

Tähtitorninkatu 1
15830 Lahti

Puhelin: Näytöstiedustelut: 044 7360 359
Sähköposti: info@lahdenursa.fi
Verkkosivut: https://www.lahdenursa.fi/