Sanomalehti opetuksessa

Uutisten viikko

Uutisten viikkoa (ent. Sanomalehtiviikko) vietetään vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa. Uutisten viikko on uutismedioiden, sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Vinkkejä oppitunnille

Uutismedian liiton (ent. Sanomalehtien Liitto) sivuilta löytyy runsaasti mediakasvatuksen materiaalia oppitunneille.

Vinkkejä Mediakasvatukseen

Tilaa Etelä-Suomen Sanomat opetuskäyttöön

Voit tilata alla olevalla lomakkeella Etelä-Suomen Sanomia opetuskäyttöön koulullesi Etelä-Suomen Sanomien levikkialueelle enintään viideksi arkipäiväksi kerrallaan. Tilaus sisältää myös näköislehden käyttöoikeuden. Tilaus ei kosk Uutisten viikon tilauksia!

Näköislehti opetuksessa

Tarjoamme kouluille opetuslehdet myös digitaalisina. Toimitamme käyttäjätunnukset näköislehteen ja ESS.fi-verkkopalveluun ensimmäiseen tilauspäivääsi menneessä. Näköislehden ja verkkopalvelun voi tilata enintään 5 kertaa vuodessa 2 päiväksi kerrallaan.

Painettujen lehtien toimitus

Huomioithan, että paperilehdet toimitetaan lehdenjakajan mukana ennen klo 6 aamulla, joten emme pysty toimittamaan lehtiä koulun sisätiloihin.
Täytä alla oleva lomake ja lähetä se meille 2 arkipäivää ennen ensimmäistä tilauspäivää. Tilausmäärän on oltava minimissään 5 kpl, maksimimäärä on 30 kpl

Tilaa Etelä-Suomen Sanomia opetuskäyttöön

 • 1. tilauspäivämäärä ja kappaleet

 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
 • 2. tilauspäivämäärä ja -kappaleet

 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
 • Koulun yhteystiedot

  Täytä alle koulun yhteystiedot lehtien toimittamista ja mahdollisia lisätietojen kysymistä varten.
 • Lehtien toimituspaikka koululla

  Kerro, mihin lehdet halutaan koululla toimitettavan.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.