Sanomalehtiviikko 2020

Sanomalehtiviikko 2020

Sanomalehtiviikkoa vietetään vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa. Vuonna 2020 sitä vietetään 3.2.-7.2.2020 ja sen teemana on ilmastonmuutos. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Julkaisemme sanomalehtiviikolla nuoria kiinnostavia juttuja eri aiheista. Mahdollisia juttuideoita voi lähettää osoitteella toimitus@ess.fi sekä toimitus@itahame.fi. Oppilaat voivat laatia omia mielipidekirjoituksia ilmastonmuutoksesta tai muista heitä koskettavista aiheista. Mielipidekirjoitukset tulee lähettää osoitteeseen lukijalta@ess.fi sekä sana-ajallaan@itahame.fi. Julkaistavien tekstien valinnassa käytämme lehden normaaleja valintakriteereitä.

Vinkkejä oppitunnille

Sanomalehtien Liiton sivuilta löytyy runsaasti mediakasvatuksen materiaalia oppitunneille.

Siirry Sanomalehtien liiton verkkosivuille tästä.

Tilaa lehdet sanomalehtiviikolle

Voit tilata Etelä-Suomen Sanomat, Itä-Hämeen sekä kaupunkilehtiä opetuskäyttöön koulullesi. Tilaathan koulusi kaikki lehdet kerralla viimeistään 24.1.2020. Toimitamme lehdet ESA Jakeluiden jakelualueelle Päijät-Hämeessä, Iitissä ja Pertunmaalla. Tilaa lehdet tästä.

Näköislehti opetuksessa

Sanomalehtiviikon ajaksi avaamme ESS näköislehden sekä Itä-Hämeen näköislehden kaikille luettavaksi. Et siis tarvitse erillistä Mediatunnusta lukeaksesi näköislehteä verkkoselaimella. Lisäksi toimitamme Mediatunnuksen, joilla pääsette lukemaan ESS.fi- sekä Itahame.fi-verkkopalveluiden maksullisia sisältöjä sekä ESS Sovellusta. Huomioithan, että Mediatunnus on tarkoitettu vain opetuskäyttöön sanomalehtiviikolla, eikä sen salasanaa tai käyttäjätunnusta saa vaihtaa. Tunnusta ei saa jakaa koulun ulkopuolelle.

Kaupunkilehtemme ovat aina luettavissanne maksutta verkossa osoitteessa seutuneloset.fi sekä uusilahti.fi.

Paperilehtien toimitus

Toimitamme lehdet ESA Jakeluiden jakelualueelle Päijät-Hämeessä, Iitissä ja Pertunmaalla. Huomioithan, että paperilehdet toimitetaan lehdenjakajan mukana aamulla, joten emme pysty toimittamaan lehtiä koulun sisätiloihin. Ilmoitathan sopivan jättöpaikan lomakkeella.

Tilaa lehdet sanomalehtiviikolle