Uutisten viikko 1.-5.2.2021

Uutisten viikkoa (ent. Sanomalehtiviikko) vietetään vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa. Vuonna 2021 sitä vietetään 1.-5.2021 ja sen teemana on lähdekriittisyys ja luotettavan tiedon merkitys. Uutisten viikko on uutismedioiden ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Se antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Julkaisemme Uutisten viikolla nuoria kiinnostavia juttuja eri aiheista. Mahdollisia juttuideoita voi lähettää osoitteella toimitus@ess.fi sekä toimitus@itahame.fi. Oppilaat voivat laatia omia mielipidekirjoituksia luotettavan tiedon merkityksestä tai muista heitä koskettavista aiheista. Mielipidekirjoitukset tulee lähettää osoitteeseen lukijalta@ess.fi sekä sana-ajallaan@itahame.fi. Julkaistavien tekstien valinnassa käytämme lehden normaaleja valintakriteereitä.

Vinkkejä oppitunnille

Uutismedian liiton sivuilta löytyy runsaasti mediakasvatuksen materiaalia oppitunneille.

Mediakasvatuksen materiaaleja

Tilaa lehdet Uutisten viikolle

Voit tilata Etelä-Suomen Sanomat, Itä-Hämeen sekä kaupunkilehtiä opetuskäyttöön koulullesi sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella. Tilaathan koulusi kaikki lehdet kerralla viimeistään 22.1.2021. Toimitamme lehdet Jakeluseppien varhaisjakelualueelle Päijät-Hämeessä, Iitissä ja Pertunmaalla.

Näköislehti opetuksessa

Uutisten viikon ajaksi avaamme Etelä-Suomen Sanomien ja Itä-Hämeen näköislehdet ja arkiston kaikille luettavaksi. Lehdet ovat vapaasti luettavissanne maanantaista 1.2. klo 9 alkaen. Et siis tarvitse erillistä Mediatunnusta lukeaksesi näköislehteä verkkoselaimella. Lisäksi toimitamme teille sähköpostitse Mediatunnuksen, joilla pääsette lukemaan ESS.fi- sekä Itahame.fi-verkkopalveluiden maksullisia sisältöjä sekä mobiilisovelluksia. Huomioithan, että Mediatunnus on tarkoitettu vain opetuskäyttöön Uutisten viikolla, eikä sen salasanaa tai käyttäjätunnusta saa vaihtaa. Tunnusta ei saa jakaa koulun ulkopuolelle.

Kaupunkilehtemme ovat aina luettavissanne maksutta verkossa osoitteessa seutuneloset.fi sekä uusilahti.fi.

Painettujen lehtien toimitus

Toimitamme lehdet Jakeluseppien varhaisjakelualueelle Päijät-Hämeessä, Iitissä ja Pertunmaalla. Huomioithan, että painetut lehdet toimitetaan lehdenjakajan mukana aamulla, joten emme pysty toimittamaan lehtiä koulun sisätiloihin. Ilmoitathan sopivan jättöpaikan lomakkeella.

Opetuslehtitilauksien vastaanotto on päättynyt.