Ohjeita ilmoittajalle

Verkkopalvelumme kautta pystyt jättämään ilmoituksesi edulliseen hintaan kaikkiin Savon Median lehtiin.
Valitse haluamasi osasto: Perheilmoitukset, Markkinat, Luokitellut, Järjestötoiminta, Kuolinilmoitukset tai Surukiitokset ja tutustu valikoimaan. Palvelussa voit tehdä annettujen mallien mukaisia ilmoituksia. Valittuasi osaston näet malli-ilmoitukset ja esimerkkihinnat.

Jos mallipaketeistamme ei löydy sopivaa vaihtoehtoa,
ota yhteyttä asiakaspalveluumme ma-pe klo 9-14 p. 017 303 500, lukijailmoitukset@savonmedia.fi

Asiakaspalvelun kautta jätettävät kuluttajailmoitukset:
Veloitamme muuten kuin verkkopalvelumme kautta jätetyistä rivi-ilmoituksista (Markkinat ja Järjestötoiminta)  5 € (sis. alv.) , Kuluttaja Luokitellut -ilmoituksista 11 e + alv.,  kuolinilmoitukset ja surukiitokset 0,16 €/pmm (+alv.) ja muista ilmoituksista voimassaolevan hinnaston mukaisen valmistusmaksun.

Savon Median lehtiä ovat

Hyväksytty ilmoitus tulee toimittaa ko. lehden aikataulun mukaisesti:

 • Heinäveden Lehti, Joroisten Lehti, Koillis-Savo, Matti ja Liisa, Pitäjäläinen, Uutis-Jousi
  tiistaina klo 12 mennessä (ilmestyy torstaina)
 • Iisalmen Sanomat edellisenä arkipäivänä klo 13 mennessä (ilmestyy tiistai – sunnuntai)
 • Miilu, Pielavesi-Keitele maanantaina klo 12 mennessä (ilmestyy keskiviikkona)
 • Paikallislehti Sisä-Savo tiistaina klo 12 mennessä (ilmestyy torstaina)
 • Pieksämäen Lehti tiistain lehteen maanantaina klo 14 mennessä, torstain lehteen keskiviikkona klo 14 mennessä (ilmestyy tiistaina ja torstaina)
 • Savon Sanomat perhe-, kuolin-, surukiitos-ilmoitukset edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä, Luokitellut ja Markkinat edellisenä arkipäivänä klo 15 mennessä (ilmestyy maanantai-sunnuntai)
 • Soisalon Seutu perjantaina klo 12 mennessä (ilmestyy tiistaina)
 • Sinun Savo ja Töllötin maanantaina klo 12 mennessä (ilmestyy keskiviikkona)
 • Warkauden Lehti tiistai-torstai lehtiin edellisenä arkipäivä klo 15 mennessä, kuolinilmoitukset
  klo 13 mennessä, lauantai-sunnuntai lehtiin pe klo 14 mennessä (ilmestyy ti, ke, to, la, su)
 • Viikkosavo maanantaina klo 16 mennessä (ilmestyy keskiviikkona)

Huomioithan, että juhlapyhät voivat muuttaa ilmoitusten jättöaikoja. Katso erikoisilmestymispäivät ja lukijailmoitusten jättöajat ko. päivinä

Kuolinilmoitukset ja surukiitokset

Kuolinilmoitus- ja surukiitoshinnasto

Muistovärssyjä

Surun kohdatessa voit lehti-ilmoituksella muistaa vainajaa, kutsua läheiset siunaustilaisuuteen ja kiittää osanotosta. Ilmoitusten ulkoasu on vakioitu ja niissä käytetään valikoimassamme olevia ristejä ja tunnuksia. Jos käytät ilmoituksessa jonkun toisen henkilön piirtämää kuvaa tai, jos ilmoituksesi sisältää runon, värssyn tai laulun sanoja, muista varmistaa, että sinulla on tekijän lupa niiden käyttöön. Lisätietoa tekijänoikeuksista löydät esimerkiksi Kopioston ja Sanaston sivuilta

Luokitellut

Luokitellut palstalla voi yksityishenkilö tai yritys ilmoittaa lehden ilmestymispäivinä edullisesti
rivi-ilmoituksena (ainoastaan yksi sana/lyhyt asiakokonaisuus tummennettuna, ei suuraakkosia), näkyvämpänä otsikollisena kehysilmoituksena myös värillisenä tai voit lisätä kuvan ilmoitukseen
42 mm korkeudesta alkaen.

Hinnasto

Markkinat

Markkinat-palstalle voit jättää rivi-ilmoituksen 1-7 riviä (ainoastaan yksi sana/lyhyt asiakokonaisuus tummennettuna, ei suuraakkosia), otsikollisen ilmoituksen 1 x 25 mm ja kuvallisen ilmoituksen 42 mm ilmoituskokoon. Markkinat-palsta on tarkoitettu yksityishenkilöille.

Perheuutiset

Perheuutiset-palstalla voit onnitella, kiittää muistamisesta, ilmoittaa juhlimatta jättämisestä, ilmoittaa perhetapahtumasta tai kutsua juhlimaan. Ilmoituksessa voit käyttää omia kuvia tai vaikka piirustusta ja saatavana on eri kehysvaihtoehtoja.

Vauvauutiset

Julkaisemme valitussa lehdessä levikkialueemme Vauvauutisia. Vauvan vanhemmat voivat jättää maksuttoman ilmoituksen verkossa.

Seura-ja järjestötoiminta

Järjestötoiminta-palstalla voit ilmoittaa muistioita, urheilumuistioita, puoluepalstoja, eläkeläisjärjestön ja maanpuolustuspalstan ilmoituksia. Palstalla ilmoitat lehden oman alueen seuran tai järjestön sisäisistä tapahtumista. Seuran/yhdistyksen nimi alkuun tummennettuna, ei muita korostuksia. Avoimista yleisötapahtumista voit ilmoittaa Luokitelluissa osastoilmoituksissa.

Poikkeukset; Heinäveden Lehteen jätät tälle palstalle ilmoituksen uutiset@heinavedenlehti.fi, Joroisten Lehteen toimitus@joroistenlehti.fi, Soisalon Seutuun uutiset@soisalonseutu.fi

Sääntömääräiset vuosikokousilmoitukset kuuluvat Luokitellut osastoon (Kokouksia).
Sukuseura-ilmoitukset Luokitellut osastoon (Kokouksia, Menot tai Tapahtumat).
Vaali- ja puolueilmoittelulle on erikoishinnat, joten otathan niissä yhteyttä mediamyyntiimme https://www.meks.fi/savonmedia/

Tarkempia lehtikohtaisia seurapalstan sääntöjä voi tiedustella asiakaspalvelustamme.

Tapahtumat

Menoinfosta löytyvät Pohjois-Savon alueen tapahtumatiedot. Tapahtumanjärjestäjä jättää tapahtumatiedot itse suoraan tapahtumakalenterin hallintaan. Lehden Menot-palsta toimitetaan verkkopalvelun materiaalista.

Nimitykset

Voit jättää Nimitykset-ilmoituksia verkkopalvelussamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme

Maksuliikenne, maksuehdot ja vastuu virheistä

Maksuliikenne

Savon Media Oy
Y-tunnus 0576753-4

IBAN: FI88 2027 3800 0059 27
BIC: NDEAFIHH

Maksuehdot

 • Yritysasiakkaat 10 pv netto
 • Yksityisasiakkaat 14 pv netto
 • Maksuajan ylityksestä perittävä viivästyskorko on Korkolain 4 §:n mukainen korko.
 • Hinnanmuutos koskee myös jo tehtyjä ilmoitusvarauksia.
 • Laista, asetuksista tai viranomaisten toimenpiteistä aiheutuvat kustannuslisäykset korottavat hintoja vastaavasti määräysten voimaantulohetkestä lukien.
 • Paperilaskusta veloitamme yritysasiakkailta 7 e (+ alv. 24 %), yksityisasiakkailta 3 e (sis. alv). Mahdollisuus maksuttomaan sähköpostilaskuun, yrityksillä mahdollisuus myös maksuttomaan verkkolaskutukseen.

Verkkomaksaminen

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Vastuu virheistä ja hyvitykset

Kaikki hyväksytyt ilmoitukset pyritään julkaisemaan määrättyinä päivinä. Mikäli ilmoitusta ei tuotannollisista tai muista toiminnallisista syistä (esim. lakko) tai asiakkaasta tai alihankkijasta johtuvista syistä kuitenkaan ei voida julkaista, lehti ei vastaa ilmoituksen poisjäämisen mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta.

Lehti ei vastaa virheestä, joka aiheutuu myöhässä toimitetusta, puutteellisesta tai virheellisestä aineistosta, epäselvästä käsikirjoituksesta tai toimeksiannosta eikä ilmoitustekstiä käännettäessä tulleesta kieli- tai käännösvirheestä, puhelimessa tapahtuneesta kuulovirheestä tai asiakkaan määräaikana palauttamatta jättämästään vedoksesta.

Lehti ei hyvitä vähäisestä painovirheestä tai normaaliksi sanomalehtilaaduksi katsottavasta painojäljen vaihtelusta, joka ei vaikeuta ilmoituksen käsittämistä eikä vähennä sen mainosarvoa. Painolaatuun liittyviä virheitä arvioitaessa Savon Sanomat käyttää ISO 12647 – 3 standardia.

Huomautukset on tehtävä 7 päivän kuluessa ilmoituksen julkaisemisesta tai tarkoitetusta julkaisupäivästä lukien.

Lehden vastuu ilmoituksen poisjäämisestä tai julkaisemisesta sattuneesta virheestä rajoittuu ilmoituksesta maksetun määrän palauttamiseen tai muihin lehtiin toimitetusta aineistosta sen valmistusarvoon.