Uutisten viikko 2023

Koulujen, päiväkotien ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa vietetään jälleen 30.1.–3.2.2023.

Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Vuoden 2023 Uutisten viikolla keskiössä on uutismedian merkitys luotettavan tiedon välittäjänä ja ymmärryksen lisääjänä. Viikon aikana puhutaan siitä, miten isot uutisaiheet koskettavat lapsia ja nuoria, mistä he etsivät tietoa ja minkä avulla muodostavat mielipiteensä. Lisäksi teemaviikolla kannustetaan keskusteluun luotettavan tiedon ja vastuullisen journalismin merkityksestä.

Kaakon Viestinnän lehdistä Uutisten viikossa 2023 mukana ovat:

Etelä-Saimaa, Itä-Savo, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Länsi-Savo, Uutisvuoksi, Juvan Lehti, Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, Keskilaakso, Luumäen lehti, Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno, Pitäjänuutiset ja Puruvesi

Materiaaleja Uutisten viikolle

Tiesithän, että Uutismedian liiton verkkosivuilta löydät oppituntivinkkejä, tehtävävinkkejä ja mediakasvatusmateriaaleja eri ikäryhmille?

Lehtien tilaaminen

Tilausten vastaanottaminen Uutisten viikolle 2023 on päättynyt 16.1. Kiitos kaikille tilaajille ja antoisaa Uutisten viikkoa!