Uutisten viikko 29.1.–2.2.2024

Koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa vietetään jälleen 29.1.–2.2.2024. Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Viikko on uutismedian ja koulujen tärkein yhteinen kampanja ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa.

Kaakon Viestinnän lehdistä Uutisten viikossa 2024 mukana ovat:

Etelä-Saimaa, Itä-Savo, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Länsi-Savo, Uutisvuoksi, Juvan Lehti, Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, Keskilaakso, Luumäen Lehti, Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno, Pitäjänuutiset ja Puruvesi.

Materiaaleja Uutisten viikolle

Uutismedian liiton verkkosivuilta löydät Uutisten viikolle oppimateriaaleja ja oppintuntivinkkejä.

Lehtien tilaaminen

Voit tilata Uutisten viikolle lehdet koululle tai päiväkodille ilmaiseksi joko diginä tai painettuna. Digi sisältää kaikki uutiset verkossa ja uutissovelluksessa sekä päivän lehti -sovelluksen ja näköislehden. Suosittelemme hyödyntämään opetuksessa ensisijaisesti digiä, varsinkin hieman vanhempien oppilaiden, nuorten ja aikuisten kohdalla.

Teethän tilauksen viimeistään pe 19.1.2024 oheisella lomakkeella. Tämän jälkeen saapuneita tilauksia tai tilausmuutoksia emme valitettavasti pysty enää toimittamaan.

Pyydämme ystävällisesti kokoamaan koko koulunne tai päiväkotinne lehtitilausmäärän yhteen tilaukseen.

Tilausten vastaanottaminen on päättynyt 19.1.2024. Kiitos tilaajille ja antoisaa Uutisten viikkoa 2024!