Lähetä mielipidekirjoitus lehteen

Lähetä Näppis

Lähetä tekstiviesti numeroon 13300. Kirjoita viestin alkuun ESS SANA, jonka jälkeen välilyönti ja sitten viestisi. Viestin lähettäminen maksaa 1,10 euroa. Palvelu toimii kaikilla kotimaisilla matkapuhelinliittymillä.

Näppis on mielipide. Palstalla ei julkaista mainoksia, osto- ja myynti-ilmoituksia, merkkipäivätiedotuksia eikä onnitteluja.

Asialliset viestit julkaistaan. Räväkkä ja hauska saa olla, mutta älä loukkaa, uhkaa, panettele, äläkä lietso vihaa.

Julkaiseminen: Kaikki julkaisukelpoiset viestit ilmestyvät verkkolehdessä ess.fi> Pääkirjoitus & Mielipide. Paperilehteen mahtuu vain osa viesteistä. Toimitus päättää, mitkä viestit julkaistaan.

Lähetä mielipidekirjoitus

Etelä-Suomen Sanomat julkaisee mielipidekirjoituksia sekä painetussa lehdessä että verkkolehdessä ess.fi> Pääkirjoitus & mielipide

Etusijalla ovat paikalliset, ajankohtaiset, uusia näkökulmia avaavat, napakasti asiakielellä kirjoitetut mielipidetekstit, jotka on tarkoitettu vain Etelä-Suomen Sanomiin. Siispä kirjoita selkeästi, mihin asiaan otat kantaa, ja perustele näkemyksesi. Asiallisuus on valttia, mutta terävä ja hauskakin saa olla.

Pysy asialinjalla. Ota kantaa, mutta älä loukkaa ketään. Kirjoitusten on oltava lakien ja hyvien tapojen mukaisia.

Kirjoituksen pituus Uuden aiheen nostaminen keskusteluun saa olla mitaltaan enintään 4 000 merkkiä, jatkopuheenvuoro 2 500 ja kommentit 1 000 merkkiä. Välilyönnit sisältyvät mittoihin. Lyhyt kirjoitus päätyy pitkää varmemmin julki. Erityisen tervetulleita ja luettuja ovat noin 1 000 merkin mittaiset mielipiteet.

Toimitus päättää, mitkä kirjoitukset julkaistaan, otsikoi, lyhentää tai muokkaa niitä tarvittaessa. Ylipitkä teksti voidaan palauttaa myös kirjoittajan itsensä tiivistettäväksi.

Yhteystiedot mukaan Liitä kirjoitukseen osoitteesi ja puhelinnumerosi, jotka jäävät vain toimituksen tietoon. Pelkkä sähköpostiosoite ei riitä. Jos yhteystiedot puuttuvat, kirjoitusta ei julkaista.

Kirjoita omalla nimelläsi Kirjoitukset julkaistaan vain poikkeuksellisesti nimimerkillä ja ainoastaan, jos aihe on arkaluontoinen ja tunnistaminen aiheuttaisi kirjoittajalle merkittävää haittaa. Tässäkin tapauksessa toimitus tarvitsee nimi- ja yhteystiedot. Toimitus päättää nimimerkin käyttämisestä tapauskohtaisesti.

Mielipidekirjoituksia voit lähettää meille

  • sähköpostitse osoitteeseen lukijalta@ess.fi
  • lähettämällä kirjeen osoitteeseen Etelä-Suomen Sanomat/Mielipide, PL 80, 15101 Lahti
  • täyttämällä alta löytyvän lomakkeen

Tiedustelut: ma-pe klo 10-11, p. 044 7360 290