Lukijan Sanomat

Savon Sanomat kannustaa lukijoitaan keskustelemaan päivän puheenaiheista. Verkkolehden, Facebookin ja Twitterin kautta mielipidesivun jutuista jätettyjä kommentteja voidaan jatkossa nostaa myös printtilehteen Lukijan Sanomiin. Kommentteja käytetään silloin nimellä tai nimimerkillä.

Lukijan Sanomat -sivulle otetaan mielipiteitä vastaan entiseen tapaan mieluiten sähköpostin kautta. Sivun pääjutun maksimipituus on noin 3 000 merkkiä (noin 50 konekirjoitusriviä). Kakkosjutut ovat noin 2 000 ja 1 300 merkkiä. Mielipide on aina omalla nimellä kirjoitettu ja vain poikkeustapauksessa nimimerkillä.

Nimimerkillä julkaistaan vain lyhyiden kirjoitusten palstan ja Kuuman linjan viestejä. Kuuma linja on tarkoitettu vain lyhyitä, napakoita viestejä varten ja sinne voi lähettää mielipiteen vain tekstiviestillä, ks. Kuuma linja alempana.

Lyhyesti-palstan kirjoitusten enimmäispituus on noin 1 000 merkkiä välilyönteineen. Sinne voi kirjoittaa myös nimellä.

Myös nimimerkillä kirjoittavien täytyy ilmoittaa toimituksen tietoon nimensä, osoitteensa ja puhelinnumeronsa. Emme julkaise tekstejä, joista yhteystiedot puuttuvat.

Toimitus valitsee julkaistavat kirjoitukset ja muokkaa ja lyhentää niitä tiloihin sopiviksi.

Lukijan Sanomissa julkaistaan myös Lukijan tarinoita. Ne voivat olla lyhyitä (noin 500-1 000 merkin) kertomuksia sattumuksista tai muisteluksia menneiltä ajoilta. Lehteen voi tarjota myös Lukijan runoja.

Sutkaustekstejä voi lähettää sähköpostilla tai kirjeitse. Julkaistuista teksteistä maksamme 10 euron palkkion, jonka maksamista varten tarvitsemme myös kirjoittajan pankkitilitiedot ja henkilötunnuksen nimen ja osoitteen lisäksi. Näitä tietoja ei voi lähettää alla olevalla lomakkeella.

Yhteystiedot: lukijansanomat@savonsanomat.fi , postiosoite Savon Sanomat, Lukijan Sanomat, PL 68, 70101 Kuopio

Kuuma linja

Lähetä viesti KUUMALINJA (välilyönti) mielipiteesi, nimimerkkisi numeroon 13521 (0,65 e). (Omaa nimeä ei tarvitse liittää viestiin, puhelinnumero jää toimituksen tietoon.)

Voit jättää kirjoituksen myös alla olevalla lomakkeella

  • Yhteystiedot

  • Jos haluat käyttää nimimerkkiä, kirjoita se tähän. Muussa tapauksessa kirjoitus julkaistaan omalla nimelläsi.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.