Sanomalehti opetuksessa

Uutisten viikko 31.1.-4.2.

Uutisten viikkoa vietetään vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa. Viikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Siihen kannattaa osallistua aktiivisesti!

Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Tänä vuonna Uutisten viikko kannustaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin perehtymään oman kotikuntansa uutismedioiden tarjontaan. Mikään toimija ei pysty kattamaan paikallisia uutisia, puheenaiheita, ilmiöitä ja ihmisiä paremmin kuin alueella toimivat uutismediat. Paikallinen lehtesi toimii luotettavan journalismin tekijänä sekä kotoutumisen, paikallisidentiteetin ja kulttuurisen ymmärryksen vahvistajana.

Uutisten viikkoa vietetään ajalla 31.1.-4.2.2022

Keskisuomalaisen näköislehti on vapaasti kaikkien luettavissa 31.1.-4.2. ilman kirjautumista. Vietämme Uutisten viikkoa tänä vuonna vain digin merkeissä.

Näköislehti sisältää kaikki painetun lehden jutut ja kuvat. Palvelumme sisältää myös arkiston, josta pääset lukemaan jo julkaistuja lehtiämme. Näköislehti löytyy ksml.fi/nakoislehti tai lataa päivän lehti -sovellus osoitteessa  ksml.fi/asenna. Pääset lukemaan näköislehden ilman kirjautumista, joten erillisiä tunnuksia ei tarvita. Lehti on saatavissa kouluille ainoastaan sähköisessä muodossa, ei painettuna lehtenä.


Uutisten viikolla voit tutustua maksutta Keski-Suomen, Savon ja Etelä-Suomen alueen näköislehtiin tästä.

 

Vinkkejä oppitunneille

Uutismedian liiton sivuilta löytyy runsaasti mediakasvatuksen materiaalia oppitunneille.